Syrovátka
Ještě před pár lety bylo shánění syrovátky úkolem pro tým logistických manažerů. Dnes je tahle blahodárná pochutina zpátky v obchodech a může být skvělým tipem pro naši kuchyni.
Mezi znovuobjevené elixíry patří syrovátka, která vzniká při výrobě sýra. Sehnat přísun čerstvé syrovátky samozřejmě není nic jednoduchého. Naštěstí se dnes už dá koupit v každém větším supermarketu sušená. Použít ji můžete nejen k přípravě samotného nápoje, ale i třeba do kávy, čaje, omáček a různých druhů těst.
A komu lze výrobek doporučit?
- V prvé řadě těhotným ženám, kterým při její konzumaci neubývá vápník, nemají problémy se zuby, nezavodňují se. Nadměrně nepřibírají. Po porodu také nemají problémy s únavou ani s vyprazdňováním.
- Kojícím maminkám, protože mají kvalitnější mléko, miminka lépe prospívají, doba kojení se prodlužuje.
- Bojovníkům s nadváhou, kteří se syrovátkou prožívají hubnutí bez pocitu hladu a jojo efektu.
- Seniorům, kterým syrovátka pomůže ve snižování hladiny cholesterolu v krvi, zlepšit funkci jater i ledvin.
- Pacientům při krevních a nádorových onemocněních, ozařování a chemoterapii, hepatitidě, k posílování imunity.
Další zajímavosti z minulých měsíců