Ovocný koláč HRABĚNKA
Připravíme si:
- 40 dkg hladké mouky
- 4 žloutky
- 5 dkg mletého cukru
- 1 heru
- 1 prášek do pečiva
- jablka nastrouhaná nebo nakrájená na menší kousky
- skořici
- vanilkový cukr
- kakao
- příp. i nasekané oříšky
Sníh:
- 4 bílky
- 10 dkg práškového cukru
plech cca 25 x 40 cm
Postup:
Na vále zpracujeme rukou z mouky, žloutků, mletého cukru, Hery a prášku do pečiva těsto. Cca 1/3 těsta oddělíme a dáme do chladničky. Zbylé těsto vyválíme na plát, který dáme na vymazaný plech.
Na plát dáme jablka, která posypeme skořicí, vanilkovým cukrem a kakaem.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, do kterého postupně přidáme cukr. Sníh rozetřeme na jablka a nakonec nahoru nastrouháme na hrubém struhadle těsto z chladničky.
Pečeme v troubě na cca 170°C půl hodiny.
Moučník ušlechtilé chuti a vzhledu!
Další recepty z minulých měsíců