Jablkový koláč EASY
Připravíme si:
- 40 dkg hrubé mouky
- 30 dkg cukru krupice
- vanilkový cukr
- prášek do pečiva
- 250 g Zlaté Hané nebo podobného tuku nebo másla
- 2 kg jablek oloupaných a nastrouhaných nahrubo
- větší plech vymazaný a vysypaný hrubou moukou
Postup:
Navážíme a smícháme nasucho všechny ingredience kromě tuku a jablek. Směs rozdělíme na 3 stejné díly. Oloupeme jablka, která nahrubo nastrouháme nebo nasekáme na malé kousky a rozdělíme na dva stejné díly.
Na plech postupně rovnoměrně vrstvíme:
- 1 vrstvu moučné směsi
- 1 vrstvu jablek
- 2 vrstvu moučné směsi
- 2 vrstvu jablek
- 3 vrstvu moučné směsi
a nakonec nahoru rozložíme po celé nakrájené kousky tuku.
Pečeme v mírně předehřáté troubě.
Jednoduchá příprava, výsledkem lahodný svěží dezert!
Další recepty z minulých měsíců