Růžová domácnost

Menu

Dobrotka měsíce

HRK HRK řezy

Připravíme si:

Na těsto:

  • 1,5 hrnku polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnku mléka
  • 1 hrnku oleje
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva

Na krém:

  • 1 broskvový nebo meruňkový kompot (0,75 lt včetně nálevu)
  • 1 šlehačka
  • 2 sáčky Dr. Oetker Créme Olé vanilkový

Na ozdobu:

  • šlehačka se ztužovačem
  • nastrouhaná čokoláda na vaření

+ plech rozměr cca 35 x 30 cm
+ papír na pečení

 

Postup:

Suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme cca 15 min. při 200 st.C.

Krém vyrobíme tak, že do uzavíratelné nádoby dáme nakrájené broskve nebo jiné ovoce včetně nálevu, přilijeme šlehačku, nasypeme Dr. Oetker Créme Olé a nádobu dobře uzavřeme. Párkrát s ní zahrkáme a krém je hotový. Natřeme na vychládlou buchtu.

Povrch dozdobíme našlehanou šlehačkou se ztužovačem a posypeme nastrouhanou čokoládou.

 

Hrk Hrk řezy

Další recepty z minulých měsíců