HRK HRK řezy
Připravíme si:
Na těsto:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnku mléka
- 1 hrnku oleje
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
Na krém:
- 1 broskvový nebo meruňkový kompot (0,75 lt včetně nálevu)
- 1 šlehačka
- 2 sáčky Dr. Oetker Créme Olé vanilkový
Na ozdobu:
- šlehačka se ztužovačem
- nastrouhaná čokoláda na vaření
+ plech rozměr cca 35 x 30 cm
+ papír na pečení
Postup:
Suroviny na těsto smícháme v míse a rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme cca 15 min. při 200 st.C.
Krém vyrobíme tak, že do uzavíratelné nádoby dáme nakrájené broskve nebo jiné ovoce včetně nálevu, přilijeme šlehačku, nasypeme Dr. Oetker Créme Olé a nádobu dobře uzavřeme. Párkrát s ní zahrkáme a krém je hotový. Natřeme na vychládlou buchtu.
Povrch dozdobíme našlehanou šlehačkou se ztužovačem a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Další recepty z minulých měsíců