Desert Střecha z Be-Be
Připravíme si:
- 1 balíček světlých BéBé sušenek
- 1 balíček tmavých BéBé sušenek
- 15 dkg moučkového cukru
- 20 dkg másla
- 50 dkg obyčejného jemného tvarohu baleného do alobalu (ne z vaničky)
- troška rumu
- 2 banány
- alobal
- Na polevu: čokoláda na vaření + 5 dkg másla
Postup:
Utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme tvaroh a ochutíme rumem. Použijeme nejlépe ruční šlehač. Na alobal naskládáme jako šachovnici BéBé sušenky, a to 3 řady po 7 kusech, střídáme světlou a tmavou barvu. V řadě jsou sušenky kladeny podélně.
Okraje alobalu zvedneme nahoru tak, aby nám sušenky moc „netancovaly“. Potřeme menší polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami, poskládanými opět jako šachovnice, ale tentokrát v obrácené barevnosti. Rozetřeme zbytek krému a na prostřední řady položíme oloupané banány.
Chytneme z obou stran za alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy. Zabalíme do alobalu a dáme zatuhnout do lednice. Po zatuhnutí polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit do lednice.
Pak už jen krájíme na trojúhelníky = střechy a nestačíme se divit, jak dobrůtka rychle mizí.!!!!!!!
Další recepty z minulých měsíců