Růžová domácnost

Menu

Dobrotka měsíce

Bleskový koláč BLANKA

Připravíme si:

  • 2 hrnky (1 hrnek = cca 1/4 litru) polohrubé mouky
  • 1 hrnek pískového cukru
  • 1 hrnek studeného mléka
  • 1 prášek do pečiva
  • 4 lžíce oleje
  • 2 celá vejce
  • špetka soli
  • ovoce (čerstvé nebo zavařené)
  • na žmolenku:
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 3 lžíce práškového cukru
  • cca 5 dkg rozpuštěného másla

 

  • Plech o rozměru cca 30 x 50 cm

 

Postup:

V míse smícháme najednou dohromady mouku, cukr, mléko, olej, vejce, sůl i prášek do pečiva a vytvoříme vláčné těsto. Těsto nalijeme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech, rovnoměrně narovnáme a poklademe ovocem a žmolenkou, kterou jsme vytvořili nejlépe "ručně" z mouky, cukru a másla.

Pečeme v troubě cca 30 min. při 170°C.

Výběrová snídaně, skvělý moučník ke kávě!

Bleskový koláč Blanka

 

Další recepty z minulých měsíců