Bábovka MRAMOR
Připravíme si:
- 2,5 hrnku (1 hrnek = cca 1/4 lt) hladké mouky
- 1,5 hrnku cukru krupice
- 5 vajec
- 1 necelý hrnek oleje
- 1 necelý hrnek vody
- 1/2 prášku do pečiva
- vanilkový cukr
- 2 vrchovaté lžíce kakaa
- bábovkovou formu dobře vymazanou máslem a vysypanou strouhankou
Postup:
Šlehačem uděláme z bílků tuhý sníh, postupně přidáme cukr a vanilkový cukr. Opatrně přimícháme žloutky, postupně mouku, vodu a mléko, nakonec prášek do pečiva.
Těsto rozdělíme na 2 díly. Do mírně menšího dílu opatrně přimícháme prosáté kakao a 2 lžíce vody nebo mléka.
Do bábovkové formy postupně lžícemi po malých dávkách (po 2-4 lžících) dáváme střídavě světlé a tmavé těsto.
Pečeme v předehřáté troubě cca 30-40 min.
Po vychlazení krájíme na dílky s překvapivým reliéfem na řezu.
Překvapivě krásná a chutná bábovka!
Další recepty z minulých měsíců