Růžová domácnost

Menu

Dobrotka měsíce

Bábovka MRAMOR

Připravíme si:

  • 2,5 hrnku (1 hrnek = cca 1/4 lt) hladké mouky
  • 1,5 hrnku cukru krupice
  • 5 vajec
  • 1 necelý hrnek oleje
  • 1 necelý hrnek vody
  • 1/2 prášku do pečiva
  • vanilkový cukr
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • bábovkovou formu dobře vymazanou máslem a vysypanou strouhankou

 

Postup:

Šlehačem uděláme z bílků tuhý sníh, postupně přidáme cukr a vanilkový cukr. Opatrně přimícháme žloutky, postupně mouku, vodu a mléko, nakonec prášek do pečiva.

Těsto rozdělíme na 2 díly. Do mírně menšího dílu opatrně přimícháme prosáté kakao a 2 lžíce vody nebo mléka.

Do bábovkové formy postupně lžícemi po malých dávkách (po 2-4 lžících) dáváme střídavě světlé a tmavé těsto.

Pečeme v předehřáté troubě cca 30-40 min.

Po vychlazení krájíme na dílky s překvapivým reliéfem na řezu.

Překvapivě krásná a chutná bábovka!

Bábovka Mramor

Další recepty z minulých měsíců